Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pod chrupiącą rozmarynową panierką podany na szpinaku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dorsz pod chrupiącą rozmarynową panierką podany na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-pod-chrupiaca-rozmarynowa-panierka-podany-na-szpinaku1-2.jpg)
![Krok 2 - Dorsz pod chrupiącą rozmarynową panierką podany na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-pod-chrupiaca-rozmarynowa-panierka-podany-na-szpinaku2-2.jpg)
![Krok 3 - Dorsz pod chrupiącą rozmarynową panierką podany na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-pod-chrupiaca-rozmarynowa-panierka-podany-na-szpinaku3-2.jpg)
![Krok 4 - Dorsz pod chrupiącą rozmarynową panierką podany na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-pod-chrupiaca-rozmarynowa-panierka-podany-na-szpinaku4-2.jpg)
![Krok 5 - Dorsz pod chrupiącą rozmarynową panierką podany na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-pod-chrupiaca-rozmarynowa-panierka-podany-na-szpinaku0-2.jpg)
marynata | |
olej | 1/3 szklanki |
sok z cytryny | 4 łyżki |
czosnek | 1 ząbek |
Pieprz biały mielony Prymat | do smaku |
sól | do smaku |
Panierka: | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2/3 szklanki |
parmezan starty | 20 g |
rozmaryn | 1 łyżeczka |
masło | 2 łyżki |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
szpinak | |
szpinak | 200 g |
oliwa | 1 łyżka |
czosnek | 1 ząbek |
serek mascarpone | 3 łyżki |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
filet z dorsza | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: