Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki serowo-truskawkowe
Kroki postępowania
Po wyrośnięciu dodajemy do niego sól, jajka ubite z pozostałym cukrem, pozostałe letnie mleko oraz mąkę. Całość wyrabiamy około 15- 20 min. Pod koniec wyrabiania dodajemy tłuszcz. Ciasto powinno odchodzić od ręki.
Tak wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość
tłuszcz topimy.
![Krok 1 - Drożdżówki serowo-truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-serowo-truskawkowe1-2.jpg)
Jako nadzienia użyłam sera oraz truskawek.
![Krok 2 - Drożdżówki serowo-truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-serowo-truskawkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżówki serowo-truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-serowo-truskawkowe3-2.jpg)
Kruszonka:Składniki kruszonki umieszczamy w misce. W palcach łączymy je ze sobą tworząc kruszonkę.
![Krok 4 - Drożdżówki serowo-truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-serowo-truskawkowe4-2.jpg)