Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy migdałowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowy migdałowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-migdalowiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowy migdałowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-migdalowiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowy migdałowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-migdalowiec3-2.jpg)
Formę 30 cm do keksówki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
![Krok 4 - Drożdżowy migdałowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-migdalowiec4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżowy migdałowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-migdalowiec5-2.jpg)
drożdże świeże | 50 g |
masło | 100 g |
jajko | 2 sztuki |
mleko ciepłe | 0,5 szklanki |
mąka pszenna | 2,5 szklanki |
cukier | 0,5 szklanki |
olejek migdałowy | 1 łyżeczka |
sól | 1 szczypta |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: