Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe pierniczki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dwukolorowe pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowe-pierniczki-1-2.jpg)
![Krok 2 - Dwukolorowe pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowe-pierniczki-2-2.jpg)
![Krok 3 - Dwukolorowe pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowe-pierniczki-3-2.jpg)
Przygotować foremki o różnej wielkości. Oddzielnie rozwałkować oba kolory ciasta.
![Krok 4 - Dwukolorowe pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowe-pierniczki-4-2.jpg)
![Krok 5 - Dwukolorowe pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowe-pierniczki-5-2.jpg)
Spód małego ciasteczka posmarować białkiem, żeby łatwo się przykleiło. Pierniczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć na około 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać ze śmietanką.
Upieczone, zimne pierniczki polukrować i ozdobić.
![Krok 6 - Dwukolorowe pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowe-pierniczki-6-2.jpg)