Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowy pudding ryżowy z truskawkami
Kroki postępowania
Mleko podgrzewamy i dokładamy do niego przecedzony ryż oraz cukier i cukier waniliowy.
Całość gotujemy na małym ogniu około 20 minut do momentu jak ryż wchłonie mleko. Ugotowany zdejmujemy z ognia i wtłaczamy do niego masło. Tak przygotowany pudding dzielimy na dwie części.
![Krok 1 - Dwukolorowy pudding ryżowy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowy-pudding-ryzowy-z-truskawkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Dwukolorowy pudding ryżowy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowy-pudding-ryzowy-z-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Dwukolorowy pudding ryżowy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowy-pudding-ryzowy-z-truskawkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Dwukolorowy pudding ryżowy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowy-pudding-ryzowy-z-truskawkami4-2.jpg)
Truskawki płuczemy, osuszamy i usuwamy szypułki.
![Krok 5 - Dwukolorowy pudding ryżowy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowy-pudding-ryzowy-z-truskawkami5-2.jpg)
![Krok 6 - Dwukolorowy pudding ryżowy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowy-pudding-ryzowy-z-truskawkami6-2.jpg)
Mus dodatkowo możemy posłodzić, ale niekoniecznie.
![Krok 7 - Dwukolorowy pudding ryżowy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwukolorowy-pudding-ryzowy-z-truskawkami7-2.jpg)