Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe cynamonki z orzechami
Cynamonki dyniowe z orzechami włoskimi i żurawiną to przepyszne domowe ciasteczka, które łatwo i szybko można zrobić z tym przepisem.
Dowiedz się:
- jak upiec dynię hokkaido do puree?
- jak wyrobić słodką masę?
- jak uformować ciasteczka?
- ile piec cynamonki dyniowe w piekarniku?
Sposób przygotowania
Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem.
Masło wyjąć z lodówki, pozostawić w pokojowej temperaturze. Następnie utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem z wanilią i żółtkiem
![Krok 1 - Dyniowe cynamonki z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-cynamonki-z-orzechami0-2.jpg)
![Krok 2 - Dyniowe cynamonki z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-cynamonki-z-orzechami1-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowe cynamonki z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-cynamonki-z-orzechami3-2.jpg)
Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, uformować kulki wielkości włoskiego orzecha, obtoczyć w cukrze z przyprawą.
![Krok 4 - Dyniowe cynamonki z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-cynamonki-z-orzechami4-2.jpg)
![Krok 5 - Dyniowe cynamonki z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-cynamonki-z-orzechami5-2.jpg)
![Krok 6 - Dyniowe cynamonki z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-cynamonki-z-orzechami6-2.jpg)