Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowo- ziemniaczane kopytka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dyniowo- ziemniaczane kopytka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowo-ziemniaczane-kopytka1-2.jpg)
![Krok 2 - Dyniowo- ziemniaczane kopytka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowo-ziemniaczane-kopytka2-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowo- ziemniaczane kopytka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowo-ziemniaczane-kopytka3-2.jpg)
Kopytka podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja polałam je rozpuszczonym masłem, posypałam sezamem i parmezanem. Gotowe.
![Krok 4 - Dyniowo- ziemniaczane kopytka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowo-ziemniaczane-kopytka4-2.jpg)
ziemniaki ugotowane | 250 gram |
puree z dyni | 250 gram |
mąka pszenna | 200 gram |
sól | szczypta |
jajko | 1 sztuka |
masło | do polania |
parmezan | do posypania |
sezam czarny | do posypania |
pomidorki koktajlowe | do podania |
natka pietruszki | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: