Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dżem z dyni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 3 kg
Kwas cytrynowy Prymat
galaretka pomarańczowa 2
aromat cytrynowy
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z dyni

Kroki postępowania

1
Dynie obrać ze skórki, pokroić na nieduże kawałki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Dżem z dyni foto
2
Przełożyć do garnka i gotować do momentu aż dynia się rozpadnie. Następnie dodajemy kwasek cytrynowy, galaretki i cukier. Wszystko gotujemy jeszcze chwilkę w celu połączenia składników.
Krok 2 - Dżem z dyni foto
3
Dżem przekładamy do słoiczków i odwracamy. Po wystygnięciu pasteryzujemy jakieś 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180C. Smacznego:)
Krok 3 - Dżem z dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.11.2013 11:09
na pewno smaczny
stokrotka 06.10.2013 21:27
czas aby wypróbować ten przepis
patryska76 06.10.2013 16:29
Nie jadłam takiego, ale z pewnością jest pyszny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak