Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa fasolka po bretońsku z puszki
Jak szybko zrobić fasolkę po bretońsku? To proste! Wykorzystaj białą fasolę z puszki, dodaj kiełbasę wędzoną i boczek, trochę cebuli i gotowe. Fasolka po bretońsku najlepiej smakuje zagęszczona koncentratem pomidorowym i doprawiona czarnym pieprzem i majerankiem.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ekspresowa fasolka po bretońsku z puszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ekspresowa-fasolka-po-bretonsku-fasola-z-puszki1-2.jpg)
Mięso z cebulą przełożyć do garnka z wodą, liśćmi laurowymi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Całość podgotować z 10-15 minut i następnie dodać fasolkę.
![Krok 2 - Ekspresowa fasolka po bretońsku z puszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ekspresowa-fasolka-po-bretonsku-fasola-z-puszki2-2.jpg)
![Krok 3 - Ekspresowa fasolka po bretońsku z puszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ekspresowa-fasolka-po-bretonsku-fasola-z-puszki3-2.jpg)
Całość doprawić (solą, pieprzem, majerankiem, ostrą papryką) i zagotować. Do fasoli dodatkowo można dodać suszone i świeże zioła.
![Krok 4 - Ekspresowa fasolka po bretońsku z puszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ekspresowa-fasolka-po-bretonsku-fasola-z-puszki4-2.jpg)