Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa na dzikich żeberkach
Kroki postępowania
Fasolę wypłukać, zalać wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień przepłukać, zalać wodą i gotować do miękkości.
![Krok 1 - Fasolowa na dzikich żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowa-na-dzikich-zeberkach1-2.jpg)
Żebra umyć, osuszyć, włożyć do garnka, zalać wodą. Gotować 2 godziny na małym ogniu jak rosół.
![Krok 2 - Fasolowa na dzikich żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowa-na-dzikich-zeberkach2-2.jpg)
Ziemniaki, marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Seler naciowy umyć, pokroić. Wrzucić do garnka.
![Krok 3 - Fasolowa na dzikich żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowa-na-dzikich-zeberkach3-2.jpg)
![Krok 4 - Fasolowa na dzikich żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowa-na-dzikich-zeberkach4-2.jpg)
Kiełbaski pokroić w kostkę, wrzucić na suchą patelnię, wysmażyć. Cebulę obrać, posiekać w kostkę, wrzucić do kiełbasy, gdy się zeszkli, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę przesmażyć, oprószyć mąką, zamieszać, przełożyć do zupy.
![Krok 5 - Fasolowa na dzikich żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowa-na-dzikich-zeberkach5-2.jpg)
Paprykę pieczoną pokroić drobno i wrzucić do zupy. Dodać ugotowaną fasolę.
![Krok 6 - Fasolowa na dzikich żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowa-na-dzikich-zeberkach6-2.jpg)
![Krok 7 - Fasolowa na dzikich żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowa-na-dzikich-zeberkach7-2.jpg)