Przepis i sposób przygotowania na: Faworki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-1-2.jpg)
![Krok 2 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-2-2.jpg)
.
![Krok 3 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-3-2.jpg)
![Krok 4 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-4-2.jpg)
![Krok 5 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-5-2.jpg)
![Krok 6 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-6-2.jpg)
mąka pszenna | 300-350 g |
żółtko jajek | 4 szt |
śmietana 18 proc | 3-4 łyżki duże |
spirytus | 1 łyżka |
sól | 1/2 łyżeczki |
cukier puder | 1/2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka płaska |
tłuszcz do smażenia | |
cukier puder do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: