Przepis i sposób przygotowania na: Faworki Agatki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Faworki Agatki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-agatki1-2.jpg)
A następnie łączymy produkty z pierwszą miską.
Wymieszać dokładnie ręką a następnie pozostawić na 45 min.
![Krok 2 - Faworki Agatki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-agatki2-2.jpg)
Tłuszcz nagrzewamy do temperatury 180 stopni i smażymy
![Krok 3 - Faworki Agatki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-agatki3-2.jpg)
![Krok 4 - Faworki Agatki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-agatki0-2.jpg)
mąka pszenna | 0,5 kg |
jajko | 2 sztuk |
masło | 0,5 kostki |
ocet | 2 łyżeczki |
śmietana 12% | 7 łyzek |
żółtko jajek | 3 sztuk |
sól | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: