Przepis i sposób przygotowania na: Fornetti z twarożkiem malinowym i malinami
Kroki postępowania
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w miarę równe kwadraciki.
![Krok 1 - Fornetti z twarożkiem malinowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fornetti-z-twarozkiem-malinowym-i-malinami1-2.jpg)
![Krok 2 - Fornetti z twarożkiem malinowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fornetti-z-twarozkiem-malinowym-i-malinami2-2.jpg)
Żółtko rozbełtać i każdą krawędź ciasta (kwadraciku) wysmarować. Na każdy kwadracik, na środku nakładamy 1 łyżeczkę nadzienia. Na nadzienie malinę.
![Krok 3 - Fornetti z twarożkiem malinowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fornetti-z-twarozkiem-malinowym-i-malinami3-2.jpg)
Przykrywamy drugim kwadracikiem i dociskamy z każdej strony widelcem. Środki ciasteczek przekrawamy nożykiem dwie cienkie linie. Wierzch ciastek smarujemy cienko żółtkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy ok. 15-20 min. Wierzch posypać cukrem pudrem.
![Krok 4 - Fornetti z twarożkiem malinowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fornetti-z-twarozkiem-malinowym-i-malinami4-2.jpg)