Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z serem
Rożki z twarogiem przygotowane z użyciem ciasta francuskiego to szybka, smaczna i słodka przekąska, której ciężko się oprzeć. By ją przygotować, wystarczy że rulon gotowego ciasta francuskiego potniecie na równe, kwadratowe elementy, na rogi których wyłożycie twarogową masę i zamknięcie je pozostałą częścią ciasta. Ser biały wykorzystany do nadziania rożków z twarogiem, przygotowuje się podobnie jak w nadzieniu do naleśników, dodając do niego żółtko, które nie tylko odpowiada za piękny kolor sera ale również spaja wszystkie składniki.
Kroki postępowania
Ciasto francuskie pokroić na 6 dużych kwadratów. W jednym rogu zrobić 2-3 nacięcia.
![Krok 1 - Francuskie rożki z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-rozki-z-serem1-2.jpg)
Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier i żółtko, dokładnie wymieszać.
![Krok 2 - Francuskie rożki z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-rozki-z-serem2-2.jpg)
Farsz nakładać na połowę ciasta, przykryć naciętym rogiem, zlepić.
![Krok 3 - Francuskie rożki z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-rozki-z-serem3-2.jpg)
Roztrzepanym białkiem posmarować wierzch ciasta, posypać cukrem.
![Krok 4 - Francuskie rożki z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-rozki-z-serem4-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20-25 minut.
Wystudzić na kratce.
![Krok 5 - Francuskie rożki z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-rozki-z-serem5-2.jpg)