Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z dynią, szynką i papryką
Frittata z dynią, szynką i papryką to nie tylko zwykłe danie – to prawdziwa uczta smaków, która łączy w sobie delikatne i intensywne nuty smakowe. Jestem pewien, że ten przepis na frittatę będziecie niejednokrotnie powtarzać!
Kroki postępowania
Obraną dynię kroimy w kostkę 1 cm. Szynkę kroimy również w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, myjemy ją, a następnie kroimy w kostkę.
![Krok 1 - Frittata z dynią, szynką i papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/frittata-z-dynia-szynka-i-papryka1-2.jpg)
![Krok 2 - Frittata z dynią, szynką i papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/frittata-z-dynia-szynka-i-papryka2-2.jpg)
![Krok 3 - Frittata z dynią, szynką i papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/frittata-z-dynia-szynka-i-papryka3-2.jpg)
Naczynia żaroodporne smarujemy i posypujemy bułką tartą. Następnie wlewamy masę jajeczną. Całość zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około kwadransa, tzn. do momentu aż jajka się zetną.
![Krok 4 - Frittata z dynią, szynką i papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/frittata-z-dynia-szynka-i-papryka4-2.jpg)