Przepis i sposób przygotowania na: Frittata ze szpinakiem i parmezanem
Kroki postępowania
- miskę,
- dużą patelnię z pokrywką.
Szpinak opłukać i dokładnie osuszyć a następnie posiekać. Do miski wbić jajka, dodać śmietany, wsypać starty parmezan oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Całość wymieszać widelcem na gładką masę.
![Krok 1 - Frittata ze szpinakiem i parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/frittata-ze-szpinakiem-i-parmezanem1-2.jpg)
![Krok 2 - Frittata ze szpinakiem i parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/frittata-ze-szpinakiem-i-parmezanem2-2.jpg)
![Krok 3 - Frittata ze szpinakiem i parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/frittata-ze-szpinakiem-i-parmezanem3-2.jpg)
Na patelni rozgrzać drugą łyżkę masła i zdecydowanym ruchem przełożyć omlet nieściętą na spód patelni. (Moim zdaniem manewr łatwiej jest wykonać korzystając z pokrywki patelni)
![Krok 4 - Frittata ze szpinakiem i parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/frittata-ze-szpinakiem-i-parmezanem4-2.jpg)
SMACZNEGO
![Krok 5 - Frittata ze szpinakiem i parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/frittata-ze-szpinakiem-i-parmezanem5-2.jpg)