Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z truskawkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Galaretka z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretka-z-truskawkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Galaretka z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretka-z-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Galaretka z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretka-z-truskawkami3-2.jpg)
Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam mikserem. Do ubitej śmietany dodaję jeszcze płynną galaretkę i miksuję. Biszkopt układam ponownie w formie, boki wykładam papierem do pieczenia. Układam na biszkopcie połówki truskawek połowę ilości, następnie połowę śmietany i znowu truskawki i śmietana. Wstawiam do lodówki na godzinę.
![Krok 4 - Galaretka z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretka-z-truskawkami4-2.jpg)
Galaretki truskawkowe rozpuszczam w gorącej wodzie, studzę. Lekko tężejącą wylewam na truskawki. wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem odrywam papier z boków i nie muszę ciasta obkrawać.
![Krok 5 - Galaretka z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretka-z-truskawkami5-2.jpg)