Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki w liściach botwiny z kaszą i burakami
Kroki postępowania
Liście botwinki wkładamy na parę sekund do wrzątku (najlepiej pojedynczo) i odkładamy do wystudzenia.
![Krok 1 - gołąbki w liściach botwiny z kaszą i burakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-w-lisciach-botwiny-z-kasza-i-burakami1-2.jpg)
![Krok 2 - gołąbki w liściach botwiny z kaszą i burakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-w-lisciach-botwiny-z-kasza-i-burakami2-2.jpg)
![Krok 3 - gołąbki w liściach botwiny z kaszą i burakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-w-lisciach-botwiny-z-kasza-i-burakami3-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 4 - gołąbki w liściach botwiny z kaszą i burakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-w-lisciach-botwiny-z-kasza-i-burakami4-2.jpg)
kasza jęczmienna | 100 g |
buraki czerwone | 2-3 małe |
udko z kurczaka | 1 ugotowane |
marchewka | 1 ugotowana |
pietruszka | 1 ugotowana |
szczypiorek | |
sól do smaku | |
botwina liście | 12-20 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: