Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane azjatyckie pałki z kurczaka
Pałki z kurczaka w stylu azjatyckim to wyjątkowe danie, które zachwyci Twoje kubki smakowe egzotycznym połączeniem smaków i aromatów. Kluczem do tego przepisu jest azjatycka marynata do kurczaka, która łączy w sobie sojowy sos, miód, imbir i ocet balsamiczny. Marynowanie mięsa sprawi, że mięso będzie nie tylko ciekawe w smaku, ale również soczyste w swojej konsystencji. Azjatycka marynata do kurczaka to propozycja, której składniki możecie dowolnie mieszać, np. dodać szczyptę papryki wędzonej, czy czosnku.
Dodatek miodu w marynacie to bardzo ciekawy sposób, by uzyskać chrupiącą skórkę mięsa. Miód skarmelizuje się, a całość mięsa zyska wyjątkowego smaku. Idealne na obiad lub kolację, podane z ryżem i warzywami na parze, przeniosą Cię w kulinarną podróż do Azji.
Kroki postępowania
Przygotowujemy marynatę. Mieszamy ze sobą ocet balsamiczny, sos sojowy, sól, pieprz, miód, imbir.
Nacieramy kurczaka i odstawiamy go na 2-3 godziny do lodówki w zalewie z marynaty.
![Krok 1 - Grillowane azjatyckie pałki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowane-azjatyckie-palki-z-kurczaka1-2.jpg)
![Krok 2 - Grillowane azjatyckie pałki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowane-azjatyckie-palki-z-kurczaka2-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 3 - Grillowane azjatyckie pałki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowane-azjatyckie-palki-z-kurczaka3-2.jpg)