Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z mięsem i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dkg
smalec 1 łyż
papryka czerwona
ogórki konserwowe 2 szt
pomidory 3 szt
przyprawy
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsem i papryką

Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu.

Oczyszczone papryki kroimy w słupki, ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do duszonego mięsa. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, następnie miksujemy. Dodajemy do gulaszu, doprowadzamy do wrzenia, dusimy jeszcze ok. 10 minut i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.11.2016 15:04
bardzo lubię taki gulasz
Smaczna_B 13.11.2016 14:57
Wypasiony gulasz!Pycha!
Ewelina1991 13.11.2016 13:37
pyszny gulasz
Krzysztof15 13.11.2016 12:58
bardzo smaczny
Janina 13.11.2016 11:44
Pyszności, mniam;))
cukiereczek 13.11.2016 11:38
rozgrzewające i sycące
MonikaW 12.11.2016 21:54
rafia do mojej księgi
tobi1989 12.11.2016 19:16
Super danie :)
Małgorzata92 12.11.2016 19:09
Pyszności :)
Stenka 12.11.2016 18:59
Lubię taki
w mojej kuchni 12.11.2016 18:57
dla mnie pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak