Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków indyczych
Gulasz z żołądków indyczych - świetne danie dla wielbicieli podrobów. Duszone z grzybami i warzywami żołądki indycze podawaj z kaszą lub ziemniakami. Żołądki należy doprawić wyrazistymi przyprawami, dlatego nie żałuj majeranku, pieprzu czarnego i papryczki chili.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gulasz z żołądków indyczych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-zoladkow-indyczych1-2.jpg)
![Krok 2 - Gulasz z żołądków indyczych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-zoladkow-indyczych2-2.jpg)
![Krok 3 - Gulasz z żołądków indyczych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-zoladkow-indyczych3-2.jpg)
![Krok 4 - Gulasz z żołądków indyczych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-zoladkow-indyczych4-2.jpg)
Dodać pokrojone na kawałki pieczarki, jeśli potrzeba dolać wody. Całość dusić do miękkości żołądków i warzyw. Doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.
![Krok 5 - Gulasz z żołądków indyczych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-zoladkow-indyczych5-2.jpg)
![Krok 6 - Gulasz z żołądków indyczych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-zoladkow-indyczych6-2.jpg)