Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ICEówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 200 ml
woda 200 ml
lód 100 lodowe

Przepis i sposób przygotowania na: ICEówka

Kroki postępowania

1
Cukierki umieszczamy w nieprzywierającym garnku. Zalewamy wodą i wstawiamy na ogień. Mieszamy cały czas ,aż do rozpuszczenia cukierków(nie jest łatwo).Nie wolno doprowadzic do zagotowania .
Krok 1 - ICEówka foto
2
Studzimy płyn.
W butelce odmierzamy 200 ml spirytusu.
Krok 2 - ICEówka foto
3
Do spirytusu wlewamy zimny syrop z cukierków.
Gotowe.
Krok 3 - ICEówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ksionc 3 tygodnie temu
Jak czytam takie coś, to już wiem że ta osoba nigdy nie zrobiła żadnego pijalnego alkoholu. SPIRYTUS WLEWAMY DO SYROPU, NIGDY ODWROTNIE, inaczej wyjdą same męty.
Magdalena1110 02.04.2014 08:03
świetny pomysł
ao_12 14.10.2013 19:53
ja również muszę wypróbować
Małgorzata9 14.10.2013 16:32
muszę spróbować
sanielcia 14.10.2013 15:39
Raz próbowałam takiej i naprawde dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak