Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na biszkopcie
Kroki postępowania
Białka oddzielamy od żółtek. Z Białek ubijamy pianę.
Mąkę mieszamy z cukrem i łyżeczką proszku do pieczenia (nie m w składnikach) Do mieszanki dodajemy żółtka, dokładnie mieszamy oraz dodajemy pianę z białek. Blachę wykładamy pergaminem, wylewamy ciasto na pergamin i pieczemy ok 25-30 minut w temp. 180 stopni.
![Krok 1 - Jabłecznik na biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-na-biszkopcie18-2.jpg)
jabłka myjemy, obieramy czyścimy z nasion i trzemy na grubej tarce. Wrzucamy na patelnię i smażymy, dodajemy rodzynki, cukier i cynamon. Smażymy ok 15 minut.
Masę jabłkową wykładamy na upieczony biszkopt.
![Krok 2 - Jabłecznik na biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-na-biszkopcie19-2.png)
![Krok 3 - Jabłecznik na biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-na-biszkopcie20-2.png)
Smacznego!
![Krok 4 - Jabłecznik na biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-na-biszkopcie17-2.jpg)