Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na zimno ala'creme
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłecznik na zimno ala'creme foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-na-zimno-alacreme1-2.jpg)
Wykonanie masy białej :
Ser biały mielimy w maszynce. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłym mleku , następnie mieszamy z serem , cukrem ,żółtkami oraz masłem.
![Krok 2 - Jabłecznik na zimno ala'creme foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-na-zimno-alacreme2-2.jpg)
Wykonanie masy jabłkowej:
jabłka zetrzeć na tarce. galaretki rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Do galaretek dajemy jabłka . Całość mieszamy. Gotową masę dajemy do stężenia.
![Krok 3 - Jabłecznik na zimno ala'creme foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-na-zimno-alacreme3-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłecznik na zimno ala'creme foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-na-zimno-alacreme4-2.jpg)
Wykonanie masy śmietankowej:
Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklance wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Następnie całość łączymy z galaretką.Gotowe placka udekorować posiekanymi orzechami i wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia około 2 godziny.
![Krok 5 - Jabłecznik na zimno ala'creme foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-na-zimno-alacreme5-2.jpg)