Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kokosem
Kroki postępowania
Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
![Krok 1 - Jabłecznik z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-kokosem1-2.jpg)
Margarynę kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
![Krok 2 - Jabłecznik z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-kokosem2-2.jpg)
Wsypujemy cukier .
![Krok 3 - Jabłecznik z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-kokosem3-2.jpg)
Ciasto dzielimy na dwie 3 części .
Wstawiamy do zamrażalki na 30 minut.
![Krok 4 - Jabłecznik z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-kokosem4-2.jpg)
Do formy prostokątnej wkładamy papier do pieczenia.
2/3 ciasta kładziemy na papier do pieczenia i rozprowadzamy po całej formie.
![Krok 5 - Jabłecznik z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-kokosem5-2.jpg)
Wykonanie masy jabłkowej:
Obieramy jabłka ze skóry , wycinamy nasionka,
Ścieramy na tarce jabłka , odciskamy soki wkładamy do wysokiego garnka.
Smażymy jabłuszka do momentu , aż będą geste .
Dodajemy cukier i mieszamy ( mi to zajęło 30 minut).
![Krok 6 - Jabłecznik z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-kokosem6-2.jpg)
Wykonanie masy kokosowej:
Ubijamy białka z cukrem na puch.
Teraz dodajemy kokos, mieszamy łopatką.
![Krok 7 - Jabłecznik z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-kokosem7-2.jpg)
Pieczemy 170 stopniach 60 minut .
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem .
![Krok 8 - Jabłecznik z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-kokosem8-2.jpg)