Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka gotowane w winie korzennym z musem śmietankowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłka gotowane w winie korzennym z musem śmietankowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablka-gotowane-w-winie-korzennym-z-musem-smietankowym3-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłka gotowane w winie korzennym z musem śmietankowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablka-gotowane-w-winie-korzennym-z-musem-smietankowym4-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłka gotowane w winie korzennym z musem śmietankowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablka-gotowane-w-winie-korzennym-z-musem-smietankowym2-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłka gotowane w winie korzennym z musem śmietankowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablka-gotowane-w-winie-korzennym-z-musem-smietankowym1-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłka gotowane w winie korzennym z musem śmietankowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablka-gotowane-w-winie-korzennym-z-musem-smietankowym0-2.jpg)
jabłko | 2 szt |
Wywar: | |
cukier | 4 łyżki |
woda | 200 ml |
cynamon | 1 łyżeczka |
Goździki całe Prymat | 1 łyżeczka |
sok pomarańczowy | 2-3 łyżki |
Krem: | |
serek mascarpone | 125 g |
śmietana 30% | 75 g |
cukier puder | 25 g |
wywar korzenny | 1/3 szklanki |
cukier | 4-6 łyżek |
esencja waniliowa | 2 łyżeczki |
śmietana 30% | 3 łyżki |
---PAJĘCZYNKA--- | |
cukier | 140 g |
ocet | 0,5 łyżeczki |
woda | 40 ml |
Dodatki: | |
orzechy włoskie | 4-5 szt |
cynamon | |
wino białe | 200 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: