Przepis i sposób przygotowania na: Jabłko Adama - deser na Walentynki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki14-2.jpg)
ps. ja użyłam czerownej pomarańczy - tarocco.
![Krok 2 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki11-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki12-2.jpg)
Smażoną pomarańczę połączyć z odciśniętymi z wody rodzynkami.
Jabłka obrać, lecz nie całe, zostawić na dole 1/4 skórki. Niestety na tym zdjęciu nie udało mi się uchwycić tej pozostawionej skórki, ale zobaczycie ją przy upieczonym jabłku. Chroni ona spód jabłka, dzięki czemu nie rozleci się ono podczas pieczenia.
Wydrążyć gniazda nasienne z jabłek.
Polać jabłko sokiem ze świeżej pomarańczy by nie brązowiało.
![Krok 4 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki13-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki10-2.jpg)
![Krok 6 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki9-2.jpg)
Do foremki włożyć kawałek laski wanili i plasterek pomarańczy.
![Krok 7 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki8-2.jpg)
![Krok 8 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki7-2.jpg)
![Krok 9 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki6-2.jpg)
* czarne patyczki,które w nim pływają to wanilia :))
![Krok 10 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki2-2.jpg)
![Krok 11 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki3-2.jpg)
![Krok 12 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki4-2.jpg)
* na tym zdjęciu widać tę 1/4 nieobranej skórki, o której pisałam wcześniej.Jabłko po upieczeniu jest mięciutkie,przenosząc go na talerz nie rozwaliło mi się dzięki tej pozostawionej skórce.
![Krok 13 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki5-2.jpg)
![Krok 14 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki1-2.jpg)
![Krok 15 - Jabłko Adama - deser na Walentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablko-adama-deser-na-walentynki0-2.jpg)