Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany krem z daktylami
Kroki postępowania
Daktyle przepłukać, zalać wrzątkiem (200g) i odstawić. Gdy będą miękkie wodę odlać, daktyle wystudzić.
![Krok 1 - Jaglany krem z daktylami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglany-krem-z-daktylami1-2.jpg)
Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do rondelka, wlać mleko i ugotować do miękkości.
![Krok 2 - Jaglany krem z daktylami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglany-krem-z-daktylami2-2.jpg)
Do miękkiej kaszy dodać daktyle, banana przełamanego na pół i sok z cytryny. Zmiksować na krem.
![Krok 3 - Jaglany krem z daktylami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglany-krem-z-daktylami3-2.jpg)
Na koniec dodać kakao i jeszcze chwilę razem miksować.
![Krok 4 - Jaglany krem z daktylami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglany-krem-z-daktylami4-2.jpg)
Przełożyć do miseczki, schłodzić w lodówce
![Krok 5 - Jaglany krem z daktylami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglany-krem-z-daktylami5-2.jpg)