Przepis i sposób przygotowania na: Japoński chleb mleczny
Kroki postępowania
![Krok 1 - Japoński chleb mleczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonski-chleb-mleczny1-2.jpg)
Do pojemnika od robota wsypać mąkę, cukier (odłożyć łyżeczkę do rozczynu), sól i mleko w proszku, zamieszać. Dodać jajko i rozpuszczone masło.
![Krok 2 - Japoński chleb mleczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonski-chleb-mleczny2-2.jpg)
Do ciepłego mleka dodać cukier i drożdże, wymieszać, dodać śmietanę i wymieszać.
![Krok 3 - Japoński chleb mleczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonski-chleb-mleczny3-2.jpg)
![Krok 4 - Japoński chleb mleczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonski-chleb-mleczny4-2.jpg)
Po tym czasie wyjąć na stolnicę, zagnieść i uformować bochenek. Przełożyć do formy o długości 30cm, odstawić do wyrośnięcia.
![Krok 5 - Japoński chleb mleczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonski-chleb-mleczny5-2.jpg)
![Krok 6 - Japoński chleb mleczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonski-chleb-mleczny6-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut. Wystudzić na kratce
![Krok 7 - Japoński chleb mleczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonski-chleb-mleczny7-2.jpg)