Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie risotto z sosem grzybowym
Kroki postępowania
Ryż wypłukać, wsypać do 2 litrów wrzącej osolonej wody z dodatkiem ½ łyżki masła, ugotować na półmiękko i odcedzić.
ryż | 1/2 szklanki |
marchew | 2 szt |
pietruszka | 2 szt |
por | 1 szt. |
seler | 1 szt. |
pieczarki | 5 szt. |
groszek konserwowy | 1/2 szklanki |
masło | 1 łyżka |
sól | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
zielenina |
kurki | 1/2 szklanki |
cebula biała | 1 szt |
mąka pszenna | 1 łyżeczka |
smalec | 1 łyżka |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
ogórek kiszony | 1 szt |
wędzonka | 5 dag |
bulion | 1 szklanka |
wino czerwone wytrawne | 1/4 szklanki |
sól | |
cukier | do smaku |
pieprz | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | do smaku |
musztarda | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: