Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna pizza z dynią
Kroki postępowania
Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z 1/4 szklanki ciepłej, ale nie gorącej wody. Odstawić na 10 min, aż drożdże się spienią. Zaczyn, zmiksowaną dynię i sól dodać do przesianej mąki i wyrobić ciasto. Będzie dość luźne. Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę, aż podwoi objętość.
![Krok 1 - Jesienna pizza z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienna-pizza-z-dynia1-2.jpg)
Brokuł ugotować al'dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Dynię, cebulę i paprykę pokroić na kawałki i smażyć, aż zmiękną. Lekko doprawić.
Wyrośnięte ciasto zagnieść jeszcze raz, ale krótko i rozwałkować krążek o średnicy ok 40 cm. W trakcie wałkowania podsypywać ciasto mąką. Przenieść na blachę na której będzie się piekło i odstawić na ok 15 min, żeby ciasto lekko podrosło.
Posmarować sosem pomidorowym, rozłożyć równomiernie cebulę, paprykę.
![Krok 2 - Jesienna pizza z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienna-pizza-z-dynia2-2.jpg)
![Krok 3 - Jesienna pizza z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienna-pizza-z-dynia3-2.jpg)
![Krok 4 - Jesienna pizza z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienna-pizza-z-dynia4-2.jpg)