Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowa karpatka
Kroki postępowania
Mąkę wymieszać z kakao, przesiać.
![Krok 1 - Kakaowa karpatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowa-karpatka1-2.jpg)
Do garnka wlać szklankę wody, dodać masło i zagotować.
![Krok 2 - Kakaowa karpatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowa-karpatka2-2.jpg)
![Krok 3 - Kakaowa karpatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowa-karpatka3-2.jpg)
Ciasto włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze przez 10 minut.
![Krok 4 - Kakaowa karpatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowa-karpatka4-2.jpg)
1 szklankę mleka zagotować. Resztę mleka wymieszać z mąką, budyniem i żółtkami, mieszając połączyć z gotującym się mlekiem, ugotować budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty masę dodając stopniowo zimny budyń. Pod koniec połączyć z likierem i jeszcze chwilę ucierać.
![Krok 5 - Kakaowa karpatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowa-karpatka5-2.jpg)
![Krok 6 - Kakaowa karpatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowa-karpatka6-2.jpg)
![Krok 7 - Kakaowa karpatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowa-karpatka7-2.jpg)