Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z kminkiem pieczona w ciemnym piwie
Kroki postępowania
Karkówkę umyć dokładnie, lekko osuszyć i włożyć do wysokiego naczynia żaroodpornego.
![Krok 1 - Karkówka z kminkiem pieczona w ciemnym piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-z-kminkiem-pieczona-w-ciemnym-piwie1-2.jpg)
Mięso posypać majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem, natrzeć przyprawami, przykryć naczynie i wstawić do lodówki na całą noc.
![Krok 2 - Karkówka z kminkiem pieczona w ciemnym piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-z-kminkiem-pieczona-w-ciemnym-piwie2-2.jpg)
Na drugi dzień wlać piwo, odstawić naczynie na 3-4 godziny, co godzinę mięso obracając.
![Krok 3 - Karkówka z kminkiem pieczona w ciemnym piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-z-kminkiem-pieczona-w-ciemnym-piwie3-2.jpg)
Następnie wsypać kminek, przykryte naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 1,5 godziny. Zdjąć pokrywkę, zlać płyn i dopiekać jeszcze 15 minut.
![Krok 4 - Karkówka z kminkiem pieczona w ciemnym piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-z-kminkiem-pieczona-w-ciemnym-piwie4-2.jpg)
Wystudzić i schłodzić w lodówce, pokroić w cienkie plastry i podawać na kanapki
![Krok 5 - Karkówka z kminkiem pieczona w ciemnym piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-z-kminkiem-pieczona-w-ciemnym-piwie5-2.jpg)