Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kasza gryczana z pieczoną dynią, orzechami, szpinakiem i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
dynia 500 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
szpinak 1 garść
ser feta 100 g
sól i pieprz do smaku
orzechy włoskie 1/3 szklanki

Porada

Można przygotować z inną kaszą, np. pęczak lub owsianą.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z pieczoną dynią, orzechami, szpinakiem i fetą

Dynię obieramy, kroimy w 2 cm kostkę. Przyprawiamy paprykami, rozmarynem, oliwą i miodem. Wykładamy na blaszkę. Pieczemy 10 min w temp. 180 st. C. Po tym czasie mieszamy, dodajemy orzechy i pieczemy jeszcze 10 min.
W międzyczasie gotujemy kaszę.
Na blaszkę z dynią dodajemy kaszę, mieszamy i dorzucamy posiekany szpinak. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Układamy na talerzach, posypujemy pokrojoną fetą.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak