Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kebaby na patyku z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
czosnek 6 ząbków
przyprawa do kebaba
Papryka słodka mielona Prymat
patyki do szaszłyków
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: kebaby na patyku z grilla

Łopatkę myjemy,osuszamy i mielimy. Dodajemy przyprawę do kebaba oraz przeciśnięty przez praskę czosnek,całość dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.

Następnie odrywamy po kawałku mięsa,ręce moczymy w bardzo zimnej wodzie i robimy z mięsa wałeczki. Następnie w każdy z nich delikatnie wsuwamy patyczek i tak przygotowanego kebaba obtaczamy w słodkiej papryce. Grillujemy co kilka minut obracając patyczkami aby mięso zrumieniło się ze wszystkich stron.

Ryz gotujemy wg wskazówek na opakowaniu,podajemy na nim mięsne kebaby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak