Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z karpia w galarecie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Klopsy z karpia w galarecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-z-karpia-w-galarecie1-2.jpg)
![Krok 2 - Klopsy z karpia w galarecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-z-karpia-w-galarecie2-2.jpg)
![Krok 3 - Klopsy z karpia w galarecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-z-karpia-w-galarecie3-2.jpg)
![Krok 4 - Klopsy z karpia w galarecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-z-karpia-w-galarecie4-2.jpg)
Klopsy poukładać na półmisku,zalać żelatyną
Pozostawić do zastygnięcia żelatyny ,włożyć do lodówki.
![Krok 5 - Klopsy z karpia w galarecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-z-karpia-w-galarecie5-2.jpg)
filet z karpia | 1 sztuka |
marchew | 2 sztuki |
seler korzeniowy | 1/2 sztuki |
natka pietruszki | 1 pęczek |
papryka | 1/3 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/3 szklanki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
Ziele angielskie całe Prymat | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: