Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kluski kładzione na mleku z kaszą manną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 litr
jajko 2 szt
kasza manna 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione na mleku z kaszą manną

Dwa jajka ubijamy trzepaczką na jednolitą masę. Następnie dodajemy do nich kaszę i mąkę tak, by ciasto było bardzo gęste. Solimy odrobinę i odstawiamy. Mleko przelewamy do garnka i zagotowujemy, dodając według smaku trzy łyżki cukru i troszkę cukru waniliowego. Gdy mleko zacznie się zagotowywać, dwoma łyżeczkami wrzucamy pojedyncze kawałki ciasta. Gotujemy kilka minut cały czas delikatnie mieszając. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jowant 17.02.2014 11:40
Zdrowe i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak