Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z sosem grzybowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kluski śląskie z sosem grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-grzybowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Kluski śląskie z sosem grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-grzybowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Kluski śląskie z sosem grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-grzybowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Kluski śląskie z sosem grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-grzybowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Kluski śląskie z sosem grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-grzybowym5-2.jpg)
ziemniaki | 0,5 kg (ugotowanych) |
jajko | |
mąka ziemniaczana | 150 g |
sól |
grzyby suszone | 20 g (borowiki, ugotowane) |
pieczarki | 200 g (umyte, pokrojone w cząstki) |
wino białe wytrawne | 30 ml |
śmietana 30% | 300 ml (płynna) |
cebula | 1 szt. (pokrojona w drobną kostkę) |
czosnek | 2 ząbki (drobno pokrojone) |
olej rzepakowy | 20 ml |
tymianek | |
natka pietruszki | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz biały mielony Prymat | |
oliwa truflowa |
ogóreczki konserwowe Smak | |
patisony marynowane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: