Przepis i sposób przygotowania na: Knekkebrod - chleb norweski
Przepis na:
- chleb norweski
- chleb z otrębów owsianych
Kroki postępowania
Wszystkie suche składniki przesyp do miski. Dodaj zimną wodę, dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą. Odstaw na około 30 minut.
![Krok 1 - Knekkebrod - chleb norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knekkebrod-chleb-norweski1-2.jpg)
Następnie masę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Z masy uformuj 9 okrągłych cienkich placków. Piecz około 40 minut w temperaturze 150 stopni. Po wyjęciu z piekarnika poczekaj aż ostygną.
![Krok 2 - Knekkebrod - chleb norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knekkebrod-chleb-norweski2-2.jpg)