Przepis i sposób przygotowania na: Kogut w cieście drożdżowym faszerowany kurczakiem i warzywami
Kroki postępowania
Farsz: Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce tłuszczu, doprawić do smaku przyprawą do kurczaka, ziołami i pieprzem. Warzywa meksykańskie wyłożyć na patelnię z jedną łyżką oleju i smażyć ok. 8 minut, ostudzić. Do miski przełożyć usmażonego kurczaka, warzywa i starty ser żółty, dokładnie wymieszać.
Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. Jedną część rozwałkować bezpośrednio na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na kształt koła, wyciąć kształt koguta.
![Krok 1 - Kogut w cieście drożdżowym faszerowany kurczakiem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kogut-w-ciescie-drozdzowym-faszerowany-kurczakiem-i-warzywami2-2.jpg)
![Krok 2 - Kogut w cieście drożdżowym faszerowany kurczakiem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kogut-w-ciescie-drozdzowym-faszerowany-kurczakiem-i-warzywami1-2.jpg)
![Krok 3 - Kogut w cieście drożdżowym faszerowany kurczakiem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kogut-w-ciescie-drozdzowym-faszerowany-kurczakiem-i-warzywami0-2.jpg)