Przepis i sposób przygotowania na: Kopiec kreta
Kroki postępowania
Białka oddziel od żółtek, z białek ubij sztywną pianę i stopniowo dodawaj pozostałe składniki. Masę wylej do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i posypanej odrobiną bułki tartej. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C i piecz 35 minut.
![Krok 1 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta0-2.jpg)
![Krok 2 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta1-2.jpg)
![Krok 3 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta2-2.jpg)
![Krok 4 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta3-2.jpg)
Masę śmietanową rozsmaruj na bananach tworząc kopiec.
Wierzch posyp rozkruszonym ciastem lekko je dociskając. Wstaw do lodówki, aby masa stężała.
![Krok 5 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta4-2.jpg)