Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki brokułowo-jajeczne
Kroki postępowania
Bułkę pokruszyć, wrzucić do miseczki, zalać gorącym mlekiem, odstawić do namoczenia, wystudzić.
![Krok 1 - Kotleciki brokułowo-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-brokulowo-jajeczne1-2.jpg)
6 jajek ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, zmielić w maszynce do mięsa.
![Krok 2 - Kotleciki brokułowo-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-brokulowo-jajeczne2-2.jpg)
Brokuł obgotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i przestudzić. Zmielić w maszynce razem z bułką namoczoną w mleku.
Do składników dodać jajko, sól i pieprz i wyrobić dokładnie. Odstawić na bok.
![Krok 3 - Kotleciki brokułowo-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-brokulowo-jajeczne3-2.jpg)
Dymkę ze szczypiorkiem umyć, osuszyć, posiekać.
![Krok 4 - Kotleciki brokułowo-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-brokulowo-jajeczne4-2.jpg)
![Krok 5 - Kotleciki brokułowo-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-brokulowo-jajeczne5-2.jpg)
Z masy formować kotleciki, panierować z bułce tartej,
![Krok 6 - Kotleciki brokułowo-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-brokulowo-jajeczne6-2.jpg)
Odkładać na ręcznik papierowy.
Kotleciki podawać z dowolną surówką lub sałatą
![Krok 7 - Kotleciki brokułowo-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-brokulowo-jajeczne7-2.jpg)