Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety schabowe po sztygarsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt (po 200 g)
pieczarki 150 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
smalec 150 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe po sztygarsku

Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy do lodówki.

W tym czasie na niewielkiej ilości oleju smażymy posiekaną cebulę i pokrojone na plasterki pieczarki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Mięso wyjmujemy z lodówki. Na połowie każdego kotleta układamy farsz z pieczarek, przykrywamy drugą połową mięsa. Brzegi spinamy wykałaczkami.

Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką (pół na pół).

Smażymy na smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 01.08.2016 11:30
smaczny obiadek
MAR3STA 31.07.2016 19:59
Na pewno będą mi smakowały
olkaaa 31.07.2016 17:51
bardzo lubię
ilka01 31.07.2016 17:16
pyszności :)
Wacław 31.07.2016 13:42
konkretne kotlety :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak