Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KOTLETY ZAPIECZONE Z SEREM I PIECZARKAMI

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
pieczarki 200 gram
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat według uznania
mąka według uznania
ser żółty według uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY ZAPIECZONE Z SEREM I PIECZARKAMI

Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Dobrze przyprawić solą i pieprzem. Podsmażone pieczarki odstawić, by nieco przestygły.
Piersi drobiowe, lekko rozklepać przez woreczek.
Każdego kotleta posolić i popieprzyć, a następnie opanierować w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Wszystkie kotlety usmażyć na złoto. Kotlety ułożyć na dużej blaszce.
Na każdego kotleta nałożyć po ok. 2 łyżki podsmażonych pieczarek, a następnie posypać startym żołtym serem i ziołami.
Zapiec w piekarniku przez około 10 - 12 minut. w temp. 180 st. C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 22.04.2013 14:07
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak