Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonej dyni
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krem z pieczonej dyni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonej-dyni1-2.jpg)
![Krok 2 - Krem z pieczonej dyni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonej-dyni2-2.jpg)
![Krok 3 - Krem z pieczonej dyni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonej-dyni3-2.jpg)
![Krok 4 - Krem z pieczonej dyni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonej-dyni4-2.jpg)
dynia | 1,2 kg Hokkaido |
cebula | 1/2 szt |
marchew | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
seler | mały kawałek |
ziemniaki | 3 szt |
ząbek czosnku | 1 szt |
oliwa | 2 łyżki |
bulion drobiowy | 1 litr |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
ziele angielskie | 3 ziarna |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
sól i pieprz | do smaku |
tymianek | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
imbir | 2 cm kawałek |
chili | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: