Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z salsą verde i marynowanym czosnkiem
Ten przepis zachowuje SMAKowe bogactwo krewetek i dodaje im aromatycznego twistu dzięki czosnkowi marynowanemu. Smacznego!
Przygotowanie krewetek z czosnkiem marynowanym
Jeśli używasz mrożonych krewetek, upewnij się, że są rozmrożone. Możesz je odcedzić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Krewetki dopraw solą i pierzem, smaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy aż osiągną złoty kolor.
Do dużej miski dodaj oliwę sok oraz skórkę z cytryny, drobno posiekane zioła oraz czosnek marynowany SMAK Pokrojony w cienkie paski (możesz użyć mandoliny)
W dużej misce połącz krewetki z marynatą. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, aby krewetki były równomiernie pokryte marynatą. Odstaw na około 15-20 minut, aby krewetki nabrały smaku.
Po marynowaniu, przełóż krewetki na półmisek lub na talerz. Skrop resztą oliwy z oliwek i jeśli chcesz udekoruj ziołami. Możesz podać jako przekąskę samodzielnie lub z kawałkiem chrupiącego chleba.