Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka maślane
Ciasto kruche jest uniwersalne - można je przyrządzić na słodko - jak w tym przepisie na maślane ciasteczka, jak i na słono w wersji wytrawnej. Kruche ciasteczka maślane możesz wzbogacić przyprawami - imbirem mielonym lub kardamonem.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kruche ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasteczka-maslane1-2.jpg)
Ciasto owijamy folią i wstawiamy na 1 h do lodówki.
![Krok 2 - Kruche ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasteczka-maslane2-2.jpg)
Ciasto należy rozwałkować na grubość ok. 5 mm
![Krok 3 - Kruche ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasteczka-maslane3-2.jpg)
Z ciasta wykrawamy nasze ulubione kształty, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut.
![Krok 4 - Kruche ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasteczka-maslane4-2.jpg)