Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z rabarbarem
Kroki postępowania
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli, łyżkę cukru pudru, cukier waniliowy, wszystko razem wymieszać. Dodać masło i smalec.
![Krok 1 - Kruche ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-rabarbarem2-2.jpg)
Na tarce zetrzeć smalec i masło.
![Krok 2 - Kruche ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-rabarbarem3-2.jpg)
Dać żółtka jajek i wszystko razem wymieszać.
![Krok 3 - Kruche ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-rabarbarem4-2.jpg)
![Krok 4 - Kruche ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-rabarbarem5-2.jpg)
Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć połowę ciasta.
![Krok 5 - Kruche ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-rabarbarem6-2.jpg)
Rabarbar obrać z włókien, umyć, pokroić na kawałki, wyłożyć na ciasto, posypać cukrem.
![Krok 6 - Kruche ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-rabarbarem7-2.jpg)
Na rabarbar zetrzeć drugą połowę ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut w temperaturze około 180 stopni. Podawać z bitą śmietana lub lodami.
Smacznego;)
![Krok 7 - Kruche ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-rabarbarem8-2.jpg)