Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak miodowo-musztardowy zapiekany w piwie
Kroki postępowania
Ćwiartki umyć, osuszyć, włożyć do miski. Oprószyć solą, pieprzem i obiema paprykami. Przykryć i wstawić do lodówki na noc.
![Krok 1 - Kurczak miodowo-musztardowy zapiekany w piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-miodowo-musztardowy-zapiekany-w-piwie1-2.jpg)
Następnego dnia udka włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować miodem, musztardą i olejem.
![Krok 2 - Kurczak miodowo-musztardowy zapiekany w piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-miodowo-musztardowy-zapiekany-w-piwie2-2.jpg)
Oprószyć tymiankiem. Wlać piwo i przykryć naczynie folią aluminiową. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 80-90 minut do miękkości mięsa.
![Krok 3 - Kurczak miodowo-musztardowy zapiekany w piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-miodowo-musztardowy-zapiekany-w-piwie3-2.jpg)
Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić mięso.
![Krok 4 - Kurczak miodowo-musztardowy zapiekany w piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-miodowo-musztardowy-zapiekany-w-piwie4-2.jpg)
Gotowe ćwiartki przekroić na pół, podawać z surówką
![Krok 5 - Kurczak miodowo-musztardowy zapiekany w piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-miodowo-musztardowy-zapiekany-w-piwie5-2.jpg)