Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinii, papryki i ziemniaków
Leczo z ziemniakami to zwykłe leczo, którego bazą są najpierw przesmażone, a potem podduszone ziemniaki. Pamiętaj, pomidory zawsze dodawaj, jak wszystkie warzywa są już miękkie, ponieważ kwas zawarty w pomidorach hamuje ich zmiękczanie.
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać 2 szklanki wody dusić około 10 minut.
![Krok 1 - Leczo z cukinii, papryki i ziemniaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-cukinii-papryki-i-ziemniakow1-2.jpg)
![Krok 2 - Leczo z cukinii, papryki i ziemniaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-cukinii-papryki-i-ziemniakow2-2.jpg)
![Krok 3 - Leczo z cukinii, papryki i ziemniaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-cukinii-papryki-i-ziemniakow0-2.jpg)